Γενικές πληροφορίες
Arabica: Καφές Arabica, το είδος καφέ που καλλιεργείται ευρέως στη σύγχρονη αγορά. Μια ποικιλία καφέ (ο καφές Arabica), που ανακαλύφθηκε αρχικά στην Υεμένη/ Αιθιοπία, και έμεινε γνωστή ως τον μοναδικό πραγματικό καφέ. Πάνω από το 70% του παγκόσμιου καφέ είναι Arabica. Η ποικιλία αυτή αναπτύσσεται σε δροσερά τροπικά κλίματα, πολύ εύφορα σε ελαφρώς υγρά έδαφος. Ο καφές Arabica επηρεάζεται εύκολα από παράγοντες όπως τα παράσιτα, το κρύο και η κακή διαχείριση. Οι κόκκοι έχουν ένα συμπαγές σχήμα και είναι λιγότερο πικροί από τον καφέ Robusta με την μισή ποσότητα καφεΐνης.

Robusta: Χρησιμοποιείται κυρίως για στιγμιαίους καφέδες και ιταλικά μείγματα espresso. Οι θάμνοι της robusta δεν αναπτύσσονται σε ψηλά ύψη και παράγουν περισσότερους κόκκους. Ο κόκκος είναι πιο πικρός και με περισσότερη καφεΐνη από τους κόκκους της Arabica. Επίσης είναι γνωστός ως "Coffee Canephora".

Green bean: Ο ωμός κόκκος καφέ πριν ακόμα καβουρντιστεί.

Ημερήσιος καθαρισμός εσπρεσομηχανής: Ο απαραίτητος καθαρισμός της μηχανής espresso που πραγματοποιείται κάθε βράδυ μετά την ολοκλήρωση της χρήσης της. Για τον καθαρισμό χρησιμοποιείται ειδικό καθαριστικό σε συγκεκριμένα μέρη της μηχανής, (γκρουπ, κλείστρο, φίλτρα, σίτα) και ζεστό νερό για τον καθαρισμό των ακροφυσίων ατμού.

Καφεΐνη: Από τη φύση βρίσκεται στον καφέ αυτή η άοσμη, λευκή και αλκαλοειδής ουσία, η οποία διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα και μπορεί να προκαλέσει απελευθέρωση αδρεναλίνης. Η καφεΐνη C8H10N4O2 είναι μια αλκαλοειδής ουσία που βρίσκεται στον κόκκο του καφέ, στο φύλλο, σε κάποια φύλλα τσαγιού, σε μερικά βότανα και στον κόκκο του κακάο.

Κρέμα: Το κρεμώδες στρώμα σε χρώμα καραμέλας πάνω από μια δόση espresso. Ένας καλός espresso πρέπει να παράγει τουλάχιστον 5 χιλιοστά στρώμα κρέμας στην επιφάνειά του. Η κρέμα καλύπτει τον espresso, ώστε να κρατάει τη γεύση και το άρωμά του.

Μείγμα: Μια μείξη δυο ή περισσοτέρων ποικιλιών καφέ.

Ντεκαφεϊνέ: Καφές από τον οποίο έχουμε αφαιρέσει ή μπλοκάρει την καφεΐνη με τέτοιο τρόπο ώστε ο κόκκος να έχει καφεΐνη κατά την παρασκευή του καφέ.

Σώμα: Το σώμα είναι η αίσθηση που έχει ο καφές μέσα στο στόμα. Είναι η παχύρευστη, η βαριά, η γεμάτη και η πλούσια γεύση που αντιλαμβάνεται η γλώσσα. Ένα καλό παράδειγμα για το σώμα θα ήταν η αίσθηση του γάλακτος στο στόμα σε σχέση με την αίσθηση του νερού. Η αντίληψη του σώματος του καφέ σχετίζεται με τα έλαια και τα στέρεα που εξέρχονται κατά την παρασκευή του καφέ. Τυπικά, οι ινδονησιακοί καφέδες διαθέτουν μεγαλύτερο σώμα από τους καφέδες τη νότιας και κεντρικής Αμερικής.
Αν θέλετε να σιγουρευτείτε για το επίπεδο του σώματος συγκρίνοντας διαφορετικούς καφέδες, δοκιμάστε να προσθέσετε μια ίση ποσότητα γάλακτος στον καθένα. Οι καφέδες με πιο βαρύ σώμα θα διατηρήσουν περισσότερο τη γεύση τους όταν θα αραιωθούν.
 Όροι χρήσης